standard, zdasz za drugim :szeroki_usmiech
Przesiadka na jednoślad....
Zwiń
X
-
nie robię żadnych scen kurna, po prostu na maksa mi jest głupio
no cóż, są trzy linie, na pierwszej stoi moto, omawia się światła itd, potem przeprowadzasz do drugiej i przygotowujesz się do jazdy, ruszasz, zatrzymujesz się na trzeciej linii, UPEWNIASZ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA i dajesz na ósemkę.
ja się upewniłem ruszając z drugiej linii a zapomniałem o tym ruszając z trzeciej, gdzie jest to punktowane (a na drugiej nie jest ), facet zwrócił mi uwagę, że mam jeden błąd, spiąłem się na maks, sztywny wjechałem na ósemkę, podparcie=drugi błąd i żegnaj Gienia... :evil:
to głupie, no ale takie są realia egzaminu - na Radarowej jest zupełnie inny układ tych linii i mnie to wytrąciło z rytmu, trzeba się po prostu zawsze rozglądać i tyle, nie ma się co zastanawiać.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaUPEWNIASZ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA
Upewnienie się o możliwości ruszenia na egzaminie, to RUSZENIE GŁOWĄ W LEWO I W PRAWO tak aby egzaminator to widział. (nie ma nic wspólnego z realnym rozglądnięciem się).
U mnie 2 gości poległo właśnie na tym, tylko że u mnie ZTCP to było tak:
1. moto stoi omawiamy przygotowanie do jazdy (kierunki, srunki itp).
2. podnosimy nóżkę, przeprowadzamy, stawiamy.
3. siadamy, odpalamy, UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, ruszamy, zatrzymujemy się.
4. GÓRKA, czyli UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, ruszamy, wjeżdżamy na górkę, zatrzymujemy się, ruszanie pod górę, hamulec, UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, gaz, ruszamy, jak się udało to na ósemkę, nie zatrzymujemy się już przed ósemką, tylko wjeżdżamy robić manewry.
Czym jeździłeś?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dzida1. moto stoi omawiamy przygotowanie do jazdy (kierunki, srunki itp).
2. podnosimy nóżkę, przeprowadzamy, stawiamy.
3. siadamy, odpalamy, UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, ruszamy, zatrzymujemy się.
4. GÓRKA, czyli UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, ruszamy, wjeżdżamy na górkę, zatrzymujemy się, ruszanie pod górę, hamulec, UPEWNIAMY SIĘ O MOŻLIWOŚCI RUSZENIA, gaz, ruszamy, jak się udało to na ósemkę, nie zatrzymujemy się już przed ósemką, tylko wjeżdżamy robić manewry.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAMów mi to częściej :zlosnik:
heh, instruktor mój się wkurwił i chce składać odwołanie, bo podobno zostałem uwalony niesłusznie, ja stoję na stanowisku takim, że odwoływać to się może będę, ale jak już zdam egzamin za którymś tam razem, to najpierwsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Szkoda: A tak z ciekawości to za co cię uwalili? :?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Aha.. już rozumiem.
Na mieście też trzeba uważać. Pamiętam jak pod sam koniec mojego egzaminu, podczas powrotu na plac czekał mnie jeszcze tylko skręt w lewo i 1 km prostej. Przepuściłem auta jadące prosto, kierunkowskaz włączony, ruszam a po chwili na mokrym zasyfionym błotem asfalcie (ciężarówki z budowy) tylne koło poszło w spory slajd, pomimo tego ze ruszałem ostrożnie. Podparłem się lewą nogą a mogła być gleba i po ptakach, gdyby refleksu o ułamek sekundy zabrakło. Zdawałem MZ-tką 250 w 1998r. :?Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Tak pitolicie ;p
Dziś 450km pękło, z czego 100 to testowanie nowej super trasy do Częstochowy, numer 483.
W poniedziałek nastukam kumplowi za tą polecaną trasę bo miała być hiper super i wogóle, a była ciągle przez jakieś wiochy, wąska, kręta, dziurawa - powyżej przeciętnej polskiej. Na spokojną jazdę ok, ale mi się naprawdę palił asfalt pod kołami i na tej trasie łatwiej się wyłożyć jak dojechać.
A tak odnośnie rozglądania się - szkoda - pojeździsz sam trochę po mieście ciut szybciej od 4oo to się przekonasz że rozglądanie się we wszystkie możliwe kierunki to podstawa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81A tak odnośnie rozglądania się - szkoda - pojeździsz sam trochę po mieście ciut szybciej od 4oo to się przekonasz że rozglądanie się we wszystkie możliwe kierunki to podstawa.
mam wrażenie, że w samochodzie też trzeba się rozglądaćsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuto trzeba ruszać głową przed każdym skrzyżowaniem tak żeby widział egzaminator i do tego lekko wcisnąć hamulec tak aby stop się zaświecił.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81szkoda - tylko że na moto zawsze odnoszę wrażenie że trafiam na kumulację - i jedno i drugie na raz...
.... czytaj - mam w dupie że nie ogarniam.... :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
A wracając do egzaminów... drugi i ostatni jak na razie... ale może jak $$ pozwolą, to będzie kolejne podejście,
Moje drugie podejście miało miejsce w październiku 2 czy 3 lata temu. 5 stopni ciepła, deszcze ze śniegiem napierdala :szeroki_usmiech Ale przez telefon mówią mi, że egzaminy na kat. A się odbywają... No to jedziemy... i co :?: Okazałem się pierwszy w kolejce Zimny silnik na ssaniu, ale co tam Sprawdzenie motocykla, podjazd pod "górkę" luzzz... fajnie :diabelski_usmiech No ale przyszła 8 na tej pieprzonej mokrej kostce :twisted: Pierwszy raz za bardzo sprzęgło na tym ssaniu odpuściłem i koło przednie się uśizgnęło... podparcie nogą :?... Podejście drugie... to samo przez stres i wk*******e :evil: I po tamtym razie odpuściłem :? No ale może w tym sezonie uda mi się zebrać Chociaż wiedząc, że kasy na bike-a nie będzie, to jakoś motywacji nie ma :roll:
BTW mam okazje codziennie pojeździć na crossie Kawasaki 80ccm 33KM :diabelski_usmiech Ja pitole :!: To powinno być zakazane przy takiej masie :!: Istny szatan :twisted:
Komentarz
-
Komentarz